Skip to content

Kötelezővé teheti-e az oltást a kormány, a munkáltató vagy akár egy fesztiválszervező?

Ha nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás, elvárhatja-e egy munkaadó, hogy beoltassa magát az ember? Egy fesztiválszervező, egy színház, egy mozi, egy légitársaság szelektálhat-e az emberek között az alapján, hogy be vannak-e oltva vagy sem? Ezeket a kérdéseket beszéltük végig Zeller Judittal, a Társaság a Szabadságjogokért Magánszféraprojekt-szakértővel.https://hvg.hu/itthon/20201229_tasz_koronavirus_vedoltas_vakcinautlevel#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2020.12.29. 07:52

    Nézzünk például egy kamionsofőrt.
    Nem kötelező beoltatnia magát.
    Mondjuk az osztrák sógorok csak védőoltást igazoló okmánnyal engedik be.
    Ha dolgozni akar, kénytelen-kelletlen beoltatja magát . . .

  2. Névtelen
    2020.12.29. 08:20

    „Zeller Judittal, a Társaság a Szabadságjogokért Magánszféraprojekt-szakértővel”- megint egy ingyenélő sorospajti.

    1
    2
    • Névtelen
      2020.12.30. 18:34

      Egyáltalán nem ingyenélő, nagyon is sokba kerül Sorosnak ez a kompánia:
      https://figyelo.hu/matrix/a-spekulans-emberei-6473/

  3. guest
    2020.12.29. 21:03

    Aki szeretné természetesen oltassa be magát nagyon helyes. Nem kötelező mert önkéntes oltás tehát mindenki szabad akaratából eldönti, hogy beoltja -e majd magát vagy sem. De aki nem szeretné magát beoltani annak ne kelljen sérelmeket elszenvednie mint diszkrimináció hátrányos megkülönböztetéssel azzal, hogy nem mehet külföldre vagy koncertre mert az már személyiségi jogokat sértő különbségtételezés és magánszférába való beavatkozás. Tehát egy külföldi utazást vagy koncertet vagy repülős utat attól nem lehet megvonni megtiltani aki nem oltotta be magát mert máris meg van különböztetve ezzel attól aki beoltotta magát. Egyébként pedig a tömeges oltásokat követően annyira átoltottá vál(hat) majd az emberi populáció többsége, hogy előbb-utóbb ezáltal az oltás által elmúlik majd a vírus így aki nem oltja be magát és majd ha a vírus elmúlik azt követően már az sem fertőzés veszélyes aki nem oltja be magát ha majd a későbbiekben a tömeges oltásokat követően a nyájimmunitás és az átoltottság hatására ha majd elmúlik a vírus. Ez természetesen még idővel hiszen a tömeges oltásokat követően lehet nyájimmunitás és átoltottság a populációban ami után először majd gyengül a járvány majd elmúlik 2021 közepére reméljük elmúlik a járvány mert ez a sok korlátozás meg minden így egyre elviselhetetlenebb már élni. Az emberi idegrendszert is kikezdi. Ember és ember között beoltott és nem beoltott között tehát nem szabad különbséget tenni nem lenne jó az ilyen különbségtételezés.

  4. Névtelen
    2020.12.30. 17:51

    ” egy külföldi utazást vagy koncertet vagy repülős utat attól nem lehet megvonni megtiltani ”
    De majd kérhetnek negatív tesztet… Minden egyes alkalommal rohangálni fogsz teszteltetni?

  5. Névtelen
    2020.12.30. 18:04

    Ez az a Zeller Judit, aki az aktív eutanázia hazai bevezetéséért is kampányol. http://medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/eutanazia__ideje_valtoztatni
    Mindegy neki hogyan, csak pusztuljon a magyar? A gyilkosság elősegítése bűn. Még az öngyilkosság elősegítése is.
    A vírus elleni vakcináról lebeszélni másokat bűn.
    Lehet, hogy olyasvalakit beszél le az oltásról, aki később ennek hiánya miatt belehal a vírusba. El fog tudni számolni a lelkiismeretével?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük