Odaszarták? Az ember, aki megette a Nyugati pályaudvar sínei között hónapok óta növekedő paradicsomot

“Kissé éretlen volt, de amúgy kellemes”

Olvasónk, Tamás így jellemezte azt az egy szem paradicsomot, amit ő takarított be a hétvégén. Nem máshol, mint a Nyugati pályaudvaron, azon belül is a 10-es vágány sínei között, éppen a csarnoképület előtt.

Másfél hónapja, október 12-én írtam meg olvasónk, Zoltán beszámolója és fotói alapján, hogy a Nyugatiban milyen szép dús paradicsombokor nő a sínek között.

A spontán nagyvárosi gerillakert azonnal beindította sokak fantáziáját. Antal például azonnal felállított egy elméletet arról, hogy a paradicsom hogyan kerülhetett oda:

„Tudod, hogy került oda a paradicsom? Odaszarták. (Valaki az álló vonaton szart.) Nem viccelek, néztem egy dokumentumfilmet, ami az emberi szar feldolgozásáról szólt és meglepő módon a paradicsom magja hibátlanul megússza az ember bélrendszerében. Gondoltad volna?” 

Zoltán egy héttel később újra elzarándokolt a Paradicsomhoz, ami adddigra jól láthatóan elkezdett pirosodni.

Mostani hősünk, Tamás november közepén nézett rá először a továbbra is jól kinéző paradicsomra, bár ekkora már úgy tűnt, hogy ebből azért nem lesz konyhaérett termés.

Szerencsére tévedtünk.

Tamás szombati beszámolója szerint

„A mai napon tapasztaltam, hogy a Nyugati pályaudvaron növögető egyik paradicsomon egy apró szem úgy-ahogy beérett. Leszedtem, hazavittem, megettem.”

Olvasónk a jelek szerint progresszív, környezettudatos fogyasztó, ugyanis azt írta, hogy

„Kissé éretlen volt, de amúgy kellemes, főleg a tudat, hogy gyakorlatilag nullkilométeres ételt ehetek, hiszen a termőhelytől a konyhámig alig öt kilométert tett meg, azt is fenntartható, környezet- és városbarát módon: vasúttal, villamossal és gyalog.”

Sarkadi Zsolt kollégám, aki az újságírás mellett éppen agrármérnöknek tanul az egyetemen, ehhez annyit tett hozzá a szívét masszírozva, hogy

„A paradicsom termésének fogyasztására azonban senkit nem biztatunk, a Nyugati-pályaudvar földje ugyanis nagyon szennyezett, a paradicsom pedig felvehet és felhalmozhat bizonyos szennyező elemeket a talajból.”

De nézzük csak meg jobban Tamás fotóját az ételéről!

Ez bizony capresének, vagyis mozzarellával és bazsalikommal tálalt paradicsomnak tűnik. Ha Tamás tényleg öt kilométeren belül lakik a Nyugatihoz képest, akkor csak abban az esetben nem kamuember, ha a sajtot saját maga készítette egy környékbeli kutya, macska, patkány, menyét vagy ember tejéből, más emlős, illetve professzionális sajtüzem ugyanis ebben a zónában nem igazán fordul elő.

A dologra rákérdeztem, amint Tamás válaszol, frissítem a cikket.

Update: Mint a cikk élesítése után kiderült, Tamás sajnos import (sic!!!) mozzarellát használt. Amit így vallott be:

444: Ez remélem kutyamozarella a szomszéd kutya tejéből! Különben kamuember vagy!

Tamás: Igazad van, jogos észrevétel. 🙁 A kellemes érzés csak a paradicsomra vonatkozik, amit gyorsan le is öblítettem egy kis tescoházhozszállított importsajttal.  

https://444.hu/2020/11/29/jelentkezett-az-ember-aki-megette-a-nyugati-palyaudvar-sinei-kozott-honapok-ota-novekedo-paradicsomot