Talán esélyes is. Nagy tervekkel indul az ellenzék előválasztásán Hegedűs Andrea

Nagy tervekkel indul az ellenzék előválasztásán Hegedűs Andrea

A politikusnő célja, hogy a jövőben ő képviselhesse Borsod-Abaúj-Zemplén megye kettes számú országgyűlési választókerületének lakóit. A DK színeiben méretteti meg magát – írta a Minap.hu.

Hegedűs Andrea (DK) miskolci önkormányzati képviselő terveit kedden egy sajtótájékoztatón jelentette be Fekete Zoltánné, a Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének elnöke. Fekete Zoltánné emlékeztetett, a 2022-es országgyűlési választásokra az ellenzéki pártok közösen készülnek, ennek megfelelően a kormánypárt leendő jelöltjeivel szemben ők is csak egy jelöltet kívánnak indítani az ország mind a százhat választókerületében.

Azt, hogy a választókerületekben ki lesz ez a személy, jövőre előválasztások fogják eldönteni. A Miskolc egy részét, Sajóbábonyt, Sajólászlófalvát, Parasznyát, Radostyánt és Varbót magába foglaló választókerületben Hegedűs Andrea, a DK jelöltjeként kívánja megmérettetni magát az előválasztáson – tette hozzá a DK Miskolc elnöke.

A civilben három évtizede pedagógusként, igazgatóhelyettesként dolgozó Hegedűs Andrea körülbelül tíz éve lépett politikai pályára, jelenleg Miskolc 3-as számú választókerületének önkormányzati képviselője és a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese. A politikus úgy fogalmazott, az a célja, hogy Orbán Viktor rendszere 2022 után a történelmi múlt része legyen.