Perek tucatjai, százmillió forintos ügyvédi díjak – leginkább így jellemezhetnénk a miskolci önkormányzat és a Búza téri piacot üzemeltető Miskolci Piac Zrt. elmúlt egy évtizedét.

Korábban – a 2010-es évek elejéig – kiegyensúlyozott volt a viszony az önkormányzat és a cég között, majd perek, viták, és a korábbi önkormányzati vezetés által generált problémás intézkedések „színesítették” ezt a kapcsolatot. Csak, hogy ezek közül egyet említsünk: jogviták oda vezettek, hogy a társasággal szemben felszámolást kezdeményezett az előző városvezetés működtette önkormányzat. A perek és eljárások máig lezáratlanok, megoldatlanok, a Zrt. a működőképtelenség határára sodródott.

Jelenleg is négy eljárás van folyamatban a felek között. Mindezek az utóbbi négy esztendő során a városi önkormányzatnak több mint 58 millió forint költséget okoztak, amellett, hogy a zrt.-nek további 63 millió forintnyit. A kettő összegeként adódó 120 millió forintot lehetett volna a piac fejlesztésére-felújítására fordítani – emlékeztet egy most készült elemzés.

minap.hu