Az Orbáni-politika hű csatlósa a lengyel kormány, ám most a Varsóban áll a bál, miután bedöglött az Orbáni-politika a lengyeleknél, a szenátus szembefordult a miniszterelnökkel.

A lengyel szenátus felszólította a lengyel kormányt, hogy vonja vissza az uniós költségvetés elleni vétóját, írja az Euronews. A szenátus szerint ugyanis ez ellentétes a lengyel érdekekkel. A javaslatot egy szavazatnyi többséggel fogadták el a lengyel szenátusi képviselők.

Bár a szenátus határozata nem kötelező a kormányra nézve, és a lengyel parlament alsó háza a múlt héten ezzel ellentétes határozatot hozott. De mindenféleképp érdekes belpolitikai helyzetet teremt, ugyanis a legyen szenátus elég világosan leszavazta az Orbáni-politikát.

A Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerdán amúgy elutasította Ursula von der Leyen bizottsági elnök Európai Parlament plenáris ülésén tett javaslatát arról, hogy az uniós költségvetési feltételrendszerről szóló lengyel és magyar kételyeket az Európai Unió Bírósága elé vigyék.

Morawiecki csütörtökön amúgy Budapestre látogat, hogy Orbán Viktorral egyeztessen, biztos majd megmagyarázza Vityának, hogy fordulhat elő, hogy Varsóban a szenátus nem tapsikol a sehova nem vezető Orbáni-politikához.

A propaganda média nem fogja megírni, hogy bedöglött az Orbáni-politika a lengyeleknél, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, csak mi magyarok tűrjük, amit Orbán leművel.