Skip to content

Miért pont fehér ruhában állt színpadra Kamala Harris?

 

Hosszú, idegőrlő szavazatszámlálási procedúra után helyi idő szerint szombat este a Delaware állambeli Wilmingtonban megtartotta a győzelmi beszédét a Biden–Harris-páros. A mondanivalójukról már beszámoltunk, most néhány gondolat erejéig divatügyileg érintenénk Kamala Harris fellépését – de ki fog derülni, hogy amit viselt, annak sokkal inkább a politikához, mint divathoz van köze.

Az Egyesült Államok leendő alelnöke ugyanis egy fehér nadrágkosztümben és egy masnigalléros blúzban lépett színpadra.

© ANDREW HARNIK / POOL / AFP

Kamala Harris sokféle elsőségéről sokszor szó esett már: ő lesz az első női alelnök, az első dél-ázsiai származású alelnök, az első fekete alelnök, az első női fekete alelnök, és az első alelnök, akinek bevándorlók a szülei.

Harris többek között ezért is érezte fontosnak, hogy tisztelegjen azok előtt, akik kiharcolták, hogy a nőknek is legyen szavazati joguk.

A fehér nadrágkosztüm az elmúlt években lett a nőjogi küzdelmek iránti tisztelet jelképe, a század elején a szavazati jogokért harcoló szüfrazsettek ugyanis fehéret viseltek. Hillary Clinton, Nancy Pelosi vagy épp Alexandria Ocasio-Cortez is felvállalta már a fehér nadrágkosztüm jelképiségét egy-egy politikai helyzetben.

A masnigalléros blúznak szintén nőjogi vonatkozása van, ez volt ugyanis a dolgozó nő egyenruhája abban az időszakban, amikor a nők elkezdtek tömegesen megjelenni a munkaerőpiacon. A masni volt az ő „nyakkendőjük”.

Kamala Harris pedig jelezte, hogy ezek nélkül a nők nélkül most nem állhatna a győzelmi színpadon.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2020.11.12. 12:15

    Majd alátesz Hillary

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük