Nem fogadta el a Diósgyőr az Újpest halasztási kérelmét

A korábbi halasztásokkal és a sűrű versenynaptárral indokolja mindezt a DVTK.

Az Újpest ezen a héten pénteken a DVTK ellen játszik NB I-es bajnokit idegenben, a lila-fehéreknél azonban továbbra is fennállnak a koronavírus-járvány okozta problémák, így soron következő ellenfelüktől is halasztást kértek.

A korábbi halasztások és a sűrű versenynaptár miatt azonban a Diósgyőrnek nincs arra lehetősége, hogy hozzájáruljon a halasztási kérelemhez – tájékoztatott honlapján a DVTK.

Indoklásuk szerint a rendkívül sűrű program miatt csak a jövő héten esedékes válogatott szünetben vagy a versenynaptárban szintén tartaléknapként szereplő december 23-án lehetne lejátszani a mérkőzést. Előbbi időpontban nem áll a szakmai stáb rendelkezésére az első csapat keretéhez tartozó négy felnőtt és korosztályos válogatott labdarúgó (Florent Hasani, Hysen Memolla, Szűcs Kornél, Orosz Donát). És a DVTK-nak már jelenleg is van egy elhalasztott mérkőzése (a Fradi elleni, amit a fővárosi klub a BL-menetelés miatt kért), amelynek egyelőre nincs hivatalosan kijelölt időpontja, valamint a Magyar Kupában is volt korábban egy elhalasztott találkozója (ez pedig a Balassagyarmat elleni, amit az ellenfél koronavírusos esetei miatt kellett eltolni).

A DVTK-Újpest meccset pénteken 20 órától rendezik az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

Minap.hu