A Földes Ferenc Gimnázium úgy tudott kiváló eredményt elérni, hogy az itt tanító pedagógusok a tehetséggondozáson kívül a hátránykompenzációt is feladatuknak tekintik. A kezdetek óta működik az intézményben az Arany János Tehetséggondozó Program, valamint az országban egyedülálló Digitális Középiskola, mely a felnőtt hallgatók érettségihez jutását tűzte ki célul.

Fazekas Róbert megbízott intézményvezető az Északnak úgy fogalmazott, eredményeiket annak köszönhetik, hogy az iskolában következetes pedagógiai munka folyik. Hozzátette: a rangsornak van tájékoztatási értéke, hiszen az objektív szempontok alapján készül. Az iskolaválasztókra is hatással van, de az is igaz, hogy a személyes tapasztalatok még ennél is fontosabbak. Ezekből a rangsorokból ugyanis hiányoznak a gimnáziumok egyedi vonásai, sajátosságai.

– Az talán kevésbé közismert például, hogy a régió úgynevezett nagy gimnáziumai közül csak a Földesben van Arany János Tehetséggondozó Program. És azt is tudni kell, hogy nagyon sok olyan gimnázium fel sem kerül a listára, amelyekben nem a tanulmányi eredmény az elsődleges, hanem például a kiváló művészeti képzés vagy a nagyszerű sporteredmények – mutatott rá Fazekas Róbert.

boon.hu