Hiba lenne abban hinni, hogy a rossz embereket lecseréljük jókra, és automatikusan megoldódik minden. Budapest új vezetése állja a sarat, méltó vitapartnere a kormánynak, ha kell, és minden öncélú kormányzati genyózás ellenére üzemelteti a várost. Céljai felé megindult, beleállt komoly – ám elkerülhetetlen – reformokba, és őrzi a népszerűségét is: a budapestieknek nem kellett megbánniuk a választásukat.

Ám az embertömeget, amely pozícióba került, nem szentek alkotják. Egyetlen kerület vezetése a polgármesteren kívül három-négy alpolgármesterből és kábé tizenöt képviselőből áll, és ez csak a politikai apparátus, Budapesten mintegy ötszáz fő. Törpepártok körül keringő civilek, régi simlis komcsik, járadékvadászok, szürke és még sötétebb figurák töltik fel az állományt, mert nem volt más kéznél.

Világos, hogy az ellenzék számára élet-halál kérdése, hogy helyhatósági hatalomgyakorlása sikeres legyen. Éppen ezt próbálja aláásni Orbán Viktor a pénzelvonással, meg ahogy tőle telik. De látjuk közben, hogy ennek sikerében a kormánypárt sem bízik: befolyásos figurái sorra vonulnak vissza a fővárosi harctérről, mert látják, hogy nem terem ott nekik babér. Maga az ellenzék ronthatja el csak, leginkább ilyen piti korrupciós ügyekkel.https://hvg.hu/360/202043_fiuk_abitcoinbanyaban