A 2019-es önkormányzati választások óta kicsivel több mint egy év telt el. Amikor átvette a város irányítását Veres Pál polgármester és a Velünk a Város frakció, akkor csak sejtésünk volt, de a részletes vizsgálatok után kiderült, hogy katasztrofális örökséget hagyott az előző fideszes városvezetés. A városházán több mint tíz milliárdos mínusz, a Holdingnál több mint 50 milliárd fölötti kötelezettség vállalás várt ránk. Ráadásul ez évben Miskolcot is elérte a koronavírus járvány. A kormány önkormányzatokat sújtó megszorításai, saját bevétel kiesésünk, a járvány védekezésére fordított százmilliók tovább rontották városunk helyzetét. Ebben a szituációban az egyéni képviselőknek a mozgástere nagyon beszűkült. Így nagyon nehéz megfelelni a jogos lakossági igényeknek mivel az előző évekhez képest nagyon szerény anyagi lehetőségeink lettek. Ezen nehézségek ellenére sikerült a választókerület több pontján teljesíteni a lakossági kéréseket.
Ezek a következők voltak:
-Digitális információs tábla kihelyeztetése a 21-es autóbusz végállomásánál.
-Két járdaszakasz építése szintén a 21-es autóbusz végállomásánál.
-Parkoló építése a Kilencedik utcán
-Járdaszakaszok javítása , építése és sövény telepítése az Andrássy út 53 és 57 számú bérházaknál.
-Parkoló építése a Szinyei Merse Pál utcában
-Szalonnasütő teljes felújítása a Bertalan utca 12-22 bérház mögött.
-A lakossággal közösen az általam vásárolt virágok kiültetése a Gagarin és a Szinyei Merse Pál utcákban
-Szemetes edények kihelyezése a Kilián-délen és Kilián-északon
-Eltávolításra kerültek a Kilián-délen a balesetveszélyes kültéri fém játszóeszközök
-A szeszélyes időjárás okozta károk elhárításában is aktívan részt vettem
-Tovább folytatódott a Kilián-déli felnőtt orvosi rendelőben a laboratóriumi vérvétel, amelyet továbbra is a keretemből finanszírozok. Folyamatos igény van rá a lakosság részéről.
Több fogadóórát, utcafórumot tartottam a választókerület több pontján.
A választókerületben található intézményekkel és vezetőikkel nagyon jó kapcsolatot ápolok többüknek tudtam komoly segítséget nyújtani.
-Mesevár óvoda udvari játékainak javítása.
-Aranykor Szociális otthon udvari padjai leceinek cseréje és virágokkal és cserjékkel a kert gazdagítása. Valamint rendezvényeinek támogatása.
-Kacsóh Pongrácz utcai idős gondozóház udvari padjai leceinek cseréje.
-A Kilián-déli bölcsőde újra nyitásában tudtam segíteni.
Tavaly novemberben a miskolci Nemzeti Színház művészeivel, dolgozóival, Zöld kapcsolat egyesülettel és a lakossággal közösen facsemetéket ültettünk a Kilián-dél több pontján. Az idén is szeretném ezt folytatni a választókerület több helyszínén. A tavaszi járványügyi korlátozások alatt önkéntes segítői munkát vállaltam a MESZEGYI keretein belül. Idős embereknek bevásároltam, postai és egyéb rám bízott ügyeiket intéztem. Valamint a választókerületben található gyermek és felnőtt orvosi rendelőkbe védőeszközöket, fertőtlenítő szereket juttattam el. Többen fordultak hozzám egyéni problémákkal amelyeket próbáltam lehetőségeim szerint megoldani.
Tartalmas nehéz időszak van mögöttem is, de az évnek még nincs vége. Reményeim szerint sikerül még olyan fejlesztéseket megcsináltatnom a választókerületben amelyek a lakosság megelégedésére szolgálnak.
Bartha György
Önkormányzati képviselő