A Képcsarnokot működtető vállalkozás 2020 tavaszáig maradt életben. A miskolci műtárgyvásárlói körben a fizetőképes kereslet csökkenése, majd teljes megszűnése a koronavírus-járvány idején megpecsételte a sorsát: májusban beszüntették a tevékenységüket, és végleg bezártak. A helyiség bérleti joga visszaszállt a fenntartót képviselő városi ingatlangazdálkodó MIK-re, amely havi 311 ezer forint (+áfa) díjon hirdette meg, és szinte azonnal új bérlőt is talált a 195 négyzetméter alapterületű helyiségre.

A város egyik legelegánsabb és legszínvonalasabb üzletének bérleti díjaként megállapított nettó 1590 forint négyzetméter ár nem tűnik túl magasnak, ugyanis az ennél kisebb belvárosi bérleményekért ennek akár a többszörösét is elkéri a MIK. Összehasonlításként: ugyanabban a pályázatban, amelyben a volt Képcsarnok Széchenyi utca 21. szám alatti helyiségének hasznosítását meghirdették, egy másik, 228 négyzetméteres helyiségért 1812, egy 49 négyzetméteresért 2448, egy 38 négyzetméteresért 3026, egy 19 négyzetméteresért pedig 3947 forintot kértek négyzetméterenként.

Az Északmagyar árképzési gyakorlattal kapcsolatban feltett kérdéseire a Miskolc Holding egyelőre nem válaszolt. Erről a Széchenyi utcán sok éve üzlethelyiséget bérlő informátorunk sem rendelkezett megbízható információval, de azt elárulta: a Képcsarnokra meghirdetett négyzetméterárnak a többszörösét fizeti. A díjat pedig nem csökkenthette a helyiség felújításával, a szükséges karbantartások elvégzésének költségével sem, mivel az a MIK hatáskörébe tartozik.