5 milliót kér Orosz Bernadett bántalmazója
Most fogok vele először találkozni 10 hónap után” – mondta el a tárgyalás előtt a súlyosan bántalmazott miskolci nő. Azért kellett megjelennie a bíróságon, mert korábbi partnere úgy ítélte meg, hogy a nő megsértette jóhírnevét és becsületét. Orosz Bernadett ugyanis közzétette a férfi személyiségi adatait a legnagyobb közösségi oldalon – azt követően, hogy K. I. a nő állítása szerint brutálisan megverte még tavaly novemberben.

Személyiségi jogi perben tartott perfelvételi tárgyalást a Miskolci Törvényszék hétfőn. A felperes férfi – K. I. – kérte: a törvényszék ítéletében állapítsa meg, hogy az alperes – Orosz Bernadett – megsértette a személyes adatainak védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy korábban saját közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a férfi nevét, foglalkozását és egyéb személyes adatait. Kérte annak a megállapítását is, hogy az alperes megsértette a jóhírnevét és a becsületét. Továbbá: a férfi kérte azt is, hogy a törvényszék 5 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezze a nőt.

Az alperes, azaz Orosz Bernadett – a kereset elutasítására irányuló kérelme mellett – viszontkeresetet terjesztett elő. Szerinte ugyanis a felperes a korábbi bántalmazás során megsértette az élet, testi épség és egészséghez fűződő személyiségi jogait. Emiatt 7,8 millió forintos sérelemdíj és a jogsértéssel összefüggésben felmerült 2,2 millió forint kártérítés megfizetésére kérte kötelezni a férfit.https://minap.hu/cikk/inkabb-maradtam-volna-ott-birosagon-talalkozott-tamadojaval-orosz-bernadett