Vezető lett a szövetségben: expornósra bízták a gyerek teniszezőket. Lázár János szerint no problem

Vezető lett a szövetségben: expornósra bízták a gyerek teniszezőket

Selmeci Petra hosszú ideje dolgozik a teniszben, szeptemberben lett az utánpótlás bizottság első embere /Fotó: digisport Selmeci Petra hosszú ideje dolgozik a teniszben, szeptemberben lett az utánpótlás bizottság első embere /Fotó: digisport

Blikk-információ Blikk-információ

 

Budapest — Döbbenetes ügy: igencsak „különleges” múltú szakemberre bízta a magyar tenisz tehetségeit a hazai szövetség.

A versenysport és utánpótlás bizottság elnöki posztját Selmeci Petra (37) kapta meg, akiről viszont kiderült, hogy korábban „belekóstolt” a pornószakmába, ami finoman fogalmazva is kínos az ő posztján… Selmeci nem futott be jelentős karriert játékosként, visszavonulása után fiatalokkal is foglalkozott, foglalkozik. Már az előző elnökség idején, idén márciusban tagja lett a szakmai döntéshozó csoportnak, majd idén szeptemberben az új sportági vezetőség utánpótlásfőnökké nevezte ki. Ám ennek nem mindenki örült, akadt, aki felháborodva kereste a Blikket, felvetve, vajon erkölcsileg mennyire elfogadható, hogy egy korábbi pornófilmes felügyeli a hazai utánpótlást.Az interneten rákeresve valóban kiderül, hogy a „másik szakmában” is rendelkezik tapasztalattal Selmeci. 2001-2005 között volt aktív a pornóvilágban, többször Tiffany Rouge néven forgatott: karrierje elején nem csinált titkot belőle videóiban, hogy profi játékosból lovagolt át a korhatáros alkotások világába. A legnagyobb filmes adatbázis szerint legalább 11 filmben tűnt fel.

Az interneten több olyan pornófilm is fellelhető,amelyben Selmeci is szerepeltAz interneten több olyan pornófilm is fellelhető,amelyben Selmeci is szerepelt

Selmecit, aki a teniszszövetségben betöltött állása mellett évek óta vidéki és budapesti klubokban oktatja a sportág alapjait, hiába kérdeztük felnőttfilmes múltjáról.

– Nem szeretnék nyilatkozni ebben a témában – válaszolta megkeresésünkre.

Rövid kutakodás után kiderült, a sportágban közismert a pornós múltja.

– Teniszberkekben bizonyos körökben már évek óta köztudott, hogy Petra szerepelt ilyen produkciókban. Viszont az is egyértelmű, hogy nagyon jó utánpótlásedző, sikeresek a tanítványai, a gyerekek imádják – mondta egy, a neve elhallgatását kérő tréner.

Persze, az efféle filmes szereplés nem törvénytelen, de a kérdés ettől még indokolt: ilyen előélettel mennyire lehet pozitív példakép valaki a gyerekek számára? Hiszen egy nagy sportszervezet komoly vezetőjének egyben példaképnek is kell lennie, ám a pornós múlt aligha egyeztethető össze egy erkölcsileg feddhetetlen elnökségi tag szerepével…

Persze megkérdeztük a korábban a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, volt országgyűlési képviselő, Lázár János (45) által vezetett szövetséget is, nem találja-e kínosnak, hogy pornós múltú vezető felügyeli az utánpótlást.

„Selmeci Petra hosszú ideje meghatározó és elismert szakembere a magyar teniszéletnek, nem véletlen, hogy a Magyar Teniszszövetség korábbi vezetésének munkáját is segítette, és a mostani érában is számítunk a szakértelmére. A szövetség feladata a sportág képviselete, magánéleti kérdésekkel eddig sem foglalkoztunk és ez a jövőben is így lesz” – reagált megkeresésünkre a szövetség.