Újabb nap, újabb „sajtótájékoztatót” tartott az operatív törzs. A szigor szabályok szerint előzetesen, reggel 9-ig beküldendő kérdéseink egy része a tegnapi volt, hiszen azokra nem kaptunk választ, egy másik részét pedig innen tettük fel.
  • Hány intenzív terápiás szakápoló van az országban?
  • Orbán Viktor a szeptember 12-i tévés interjújában azt mondta, hogy amíg a halálozási számok nem kezdenek emelkedni, addig föl sem merül az a gondolat, hogy az iskolákat korlátozni kellene. Azóta a halálozási számok emelkedni kezdtek. Hol van az a határ, aminél elrendelik az átállást az iskolákban a digitális oktatásban?
  • Ha kiemelten fontos, hogy az iskolák működjenek, akkor miért nem kapnak elsőbbséget a gyanús tünetekkel a háziorvosuknál bejelentkező pedagógusok a tesztek levételénél és a minták kivizsgálásánál? Miért tart esetenként a teszteredmények levétele, illetve azok kiértékelése is több, mint egy hétig?
  • Tervezi-e a kormány, hogy hetente közölje az R_0 mértékét?
  • Tervezi-e a kormány, hogy 1-2 hetente közzéteszi az elmúlt időszak regisztrált fertőzötteinek illetve kórházi kezeltjeinek koreloszlását?
  • Tervezi-e a kormány, hogy közzéteszi, hogy az egyes járványügyi intézkedésektől milyen hatást vár a kontaktszámok alakulására és hogy ez hogyan befolyásolja majd a járványgörbét?
  • Mit szólnak ahhoz, hogy a bajor miniszterelnök mindenáron le akarja beszélni a bajor szurkolókat arról, hogy Budapestre utazzanak a Szuperkupa-döntőre, mert attól tart, hogy sokan megfertőződnek Magyarországon?

Sajnos egyik sem volt olyan, amit érdemesnek tartottak volna válaszra, úgy persze érthető, ha Kovács Zoltán államtitkár tartja a kezében a dolgokat.https://444.hu/2020/09/22/az-operativ-torzs-ma-sem-valaszolt-egyetlen-egy-kerdesunkre-sem-a-napi-sajtotajekoztatojan