Skip to content

Visszatért az operatív törzs

Visszatért az operatív törzs

 

Hosszú szünet után újra tájékoztatót tart a koronavírus-járvány miatt felállított operatív törzs. Müller Cecília országos tiszti főorvost és társait júniusban láthattuk utoljára a képernyőn. Aznap éppen 1 új fertőzöttről érkezett hír – a mai adat 809. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) virológusa szombaton az M1-nek azt mondta, a jövő év elején kerülhet a gyógyszertárakba a megfelelő vakcina.

Az országos tisztifőorvos emlékeztetett arra, hogy az első hullám végén is tudták, nem ért véget a járvány. Valóban elkezdett növekedni a fertőzésszám, jelenleg – már 5 napja – ezer körüli az új napi fertőzések száma. A második hullám szerinte a járványok természetes velejárója. Ahogy az is, hogy a második etap különbözzön az elsőtől. Mint mondta, más stratégiára van szükség most, amikor jellemzően a fiatalok érintettek, a 20–29 éves korosztály tagjai fertőzödnek inkább. Náluk jellemzően enyhe tüneteket követően néhány nap alatt lezajlik a betegség, de tovább tudják adni azt a magas kockázati csoportoknak, ezért nekik is vigyázniuk kell magukra és a körülöttük élőkre. Mindenesetre továbbra is az idősek és a krónikus megbetegedésben szenvedők a legveszélyeztetettebbek.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2020.09.20. 14:07

    A zsarnán nem kötelező

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük