Magyarország számtalan pontjára tervez autós útlezárásokat egy civil tömörülés a mai napon annak érdekében hogy kifejezzék tiltakozásukat a kormány politikája és intézkedései ellen.

Nemrég épp az M0-s autóút 19-es lehajtójánál a benzinkútnál állta el pár dühös autós az utat. Autóikat keresztbe parkolták az úton, így tüntetnek. A rendőrség hamar a helyszínre ért és megszüntették az útzárat.

A bpiautosok.hu portál úgy tudja a tagok a közösségi oldalon szervezik a tüntetéseket és az akcióval a teljes politikai rendszer leváltását szeretnék elérni.

A gyorsan szerveződő csoport már több mint 11 ezer tagot számlál és amolyan “véletlenszerű” autós útlezárásokkal igyekszik majd több városban elérni kitűzött célját, amihez reményeik szerint többen majd “menetközben” is csatlakoznak. A közösségi portálon szerveződő csoportban megyékre bontva találhatóak meg az érintett és tervezett helyszínek.

„A célunk teljes rendszerváltás. Szakértői kormány felállítása a mindenkori hatalom felelősségre vonása, vagyonok zárolása, titkosítások feloldása, az országunk újjáépítése. Ideje drasztikusan lépni” – olvasható a szervezkedésre buzdító Facebook csoport leírásában.

Az eseményről fotókat ide kattintva nézhet meg.

atv.hu/bpiautosok.hu