Miskolcnak nincs pénze befejezni az új tapolcai strandot?

A négy évszakos létesítményben nincs meg minden wellnesselem, hiszen az eredeti elképzelés az volt, hogy az új egységet összekötik a 2015-ben átadott miskolctapolcai stranddal, ahol egyes wellness-szolgáltatások, mint például a szaunák, a fitneszterem, a masszázsszobák már rendelkezésre állnak. Az átvezető híd a most folyó nagy projekt keretében kialakításra is került, de az a híd jelenleg csak a projekthatárig, a régi strand wellnessteraszáig vezet. Ami azt jelenti, hogy a vendég a négy évszakos fürdőkomplexumból egy nyitott térbe érkezik, ha a helyhatóság a híd fogadórészét ki nem alakítja. Vagyis, a melegből a hidegbe érkezik a vendég: ez pedig különösen késő ősszel, télen, de akár még tavasszal is, nem feltétlenül a legkellemesebb érzés.

Amikor augusztus elején érdeklődtünk, megtudtuk a miskolci városháza sajtóosztályától, hogy Veres Pál polgármester egyeztetést kezdeményezett a tervező, a főépítész és a kivitelező bevonásával a probléma megoldására. Elmondták azt is: „a százmilliós nagyságrendű plusz pénzügyi forrás megszerzéséhez Veres Pál megkezdte az egyeztetéseket, hogy megvalósulhasson a két egység összekötése, a projekt befejezésének határidejéig”.Hozzátették: több helyszíni bejárás után született egy újabb építészeti megoldás a két komplexum összekötésére, amely alapján szeptember elejére elkészülhet a kiviteli terv.

Ám szeptember közepén sincsenek tervek még sehol, és pénz sincs.

Az Észak ismét megkérdezte az önkormányzatot: hol tart a folyamat, elkészültek-e a szeptember elejére ígért kiviteli tervek?

Újabb időpont

A miskolci városháza sajtóosztálya hónapok óta tud a problémáról, ha máshonnan nem is, de lapunk megkeresésére reagálva biztosan.

északmagyar infó