Gáspár Győzőre ülő börit kért az ügyész

“Nem követtem el semmit, nem csaltam, nem loptam”

“Nem követtem el semmit, nem csaltam, nem loptam”

– mondta a bíróságon a showman.

Vádlottként állt a bíróság elé a minap Gáspár Győző költségvetési csalás miatt – írta az ügyről a Blikk. Gáspár még pénteken járt a bíróságon, ott/akkor érte utol a bulvárlap.

“Az egyik ügyben pénzbüntetést, a másikban börtönbüntetést kért rám az ügyész. A két ügyet egyesítette a bíróság, és majd ők döntenek arról, mi lesz az ítélet. Holott én nem követtem el semmit, és még azt a pénzt is befizettem, amit el sem csaltam soha. Három éve játszanak velem, mint egy utolsó kutyával. Három éve, amikor a kommandósok lerohantak minket, kihallgattak, feldúlták az életünket, azóta nincs nyugtunk”

– mondta Győző.

Az ügyészség szerint a korábban létrehozott családi vállalkozás nem adózott megfelelően, valamint olyan költségeket számoltak el a cég számára, amelyek valójában Gáspár Győző személyes kiadásai voltak. A másik eljárásban a vád szerint Gáspár és testvére luxusgépjárműveket szereztek meg külföldi cégeknek, ám azokat ténylegesen a családtagok használták, áfát pedig nem fizettek utánuk.

“Egyszerűen nem értem, mit keresek itt a bíróságon. Nem követtem el semmit, nem csaltam, nem loptam, ezt be is fogom bizonyítani. Majdnem 60 millió forintot befizettem már, pedig nem loptam el azt a pénzt korábban. Mégis, azt akartam, hogy vége legyen ennek az egésznek, azért utaltuk át az összeget”

– mondta a Romantic frontembere. 

Jelentős vagyoni hátrány okozása esetén egy kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

– jegyezte meg a Blikk.