Éppen rendőri intézkedés történt, utána pedig tanúkat vittek el a diósgyőri ingatlanból, amikor az Észak munkatársa megérkezett a helyszínre. A diósgyőri várároknál található önkormányzati tulajdonú ingatlanból négy fő szállt be a rendőrségi gépjárművekbe: két férfi és két nő. Az épület állapotát tekintve erősen elhanyagolt állapotban volt: szemét, szétdobált használati tárgyak, amelyek láthatóan „kukázásból” származnak. Munkatársunk a rendőrség és az intézkedés alá vont személyek beszélgetéséből azt hallotta: az egyik tanú írni sem tud.

A szomszédok jelezték

Miután az intézkedés befejeződött, és a rendőrség munkatársai elhagyták a területet, a szomszédos házból éppen útnak induló kisgyermekes családtól kérdeztük: tudják-e, hogy mi történt.

Elmesélték, hogy ők közel egy éve laknak az otthonukban, és többször tettek bejelentést, hogy hajléktalanok költöztek be az önkormányzat ingatlanába. Hozzátették: voltak hangoskodások is, és volt, amikor csak a kéményből látták felszállni a füstöt, és akkor is szóltak. Többször a kutyájuk jelezte, hogy a szomszédjukban „vannak”. Feltették nekünk a kérdést: nem értik, hogy az önkormányzat miért nem falaztatta be az ablakokat, ajtókat, hogy illetéktelenek ne tudjanak bemenni az ingatlanba.

 

A sajtóosztály a várost közel egy éve irányító szivárványkoalíció felelősségét vitatta. Hozzátették: „a legutóbbi közgyűlésen elfogadott ingatlangazdálkodási stratégia erre is megoldással szolgál, hiszen azt is előrevetíti, hogy a jövőben illegális beköltözések ne fordulhassanak elő”.

északmagyar infó