Skip to content

A pécsi NB I.-es kosárlabdacsapat fele megfertőződött

Koronavírus – a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Miután a hét elején kiderült, hogy a PVSK egyik felnőtt férfi kosárlabdázójának a PCR-tesztje pozitív lett, a teljes csapattól mintát vettek.

pécsi klub most arról számolt be, hogy további hat, eddig tünetmentes csapattagjuk tesztje is pozitív lett. Azt is hozzátették, hogy az összes fertőzött játékosuk hatósági házi karanténba került. A teszteléseket továbbra is folytatják.

Pecsma.hu azt írja, hogy a csapat kerete 15 játékosból áll, így majd a felük esett ki egy időre. A bajnokságra folytatják a felkészülést, azt egyelőre nem tudják, hogy az október 3-án induló bajnokságra a megbetegedések milyen hatással lesznek, még nem tudni, mennyi időre vonják be a fertőzött játékosok sportorvosi igazolását.

A PVSK a legmagasabb osztályban, az NB I. A csoportban szerepel.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük