Újabb 4 ország, ahol karanténba kell menniük a magyar utasoknak

Ahogy várható volt, sorra bukik meg Magyarország a koronakritériumokon, Ciprus után az elmúlt napokban újabb 4 ország jelentette be, hogy csak karanténba vonulva utazhatnak be a tőlünk indulók.

Nem meglepő módon a három balti állam jár ebben élen, ők a “16 új fertőzött/100 ezer lakos az elmúlt két hétben” kritériumukkal nagyon szigorúak. Lettország, Litvánia és Észtország sem elérhető tehát már a nélkül, hogy karanténba vonuljunk, de legalább Észtország bevezette, hogy negatív teszttel ki lehet szabadulni onnan. Ezt pedig már a reptéren is el lehet végezni, ára 67 euró.

Litvánia annyira kemény, hogy 25 új fertőzött felett egy még szigorúbb kategóriába kerülnek az országok, ott már negatív teszt IS kell a belépéshez, utána jöhet a két hét karantén. És Lettországban sem lehet teszttel lerövidíteni a karantén idejét.

A negyedik ország, ahol karanténba kell vonulnunk, Norvégia. Ők nemrég szedtek le minket a tiltólistáról, most visszakerültünk rá. Tegyük hozzá, alig maradt ország, aki nincs fenn.

Apró változás van még Belgiumban, náluk a zöldből a sárga listára kerültünk, de ez még csak azt jelenti, hogy ajánlott a teszt a belépéshez. Csak a piros besorolásúaknál kötelező.

Most lehet néhány nap szünet, aztán a lassabb reagálásúaknál is felkerülhetünk a karanténlistára. Ha megáll a napi esetszámunk 400 körül, talán megúszhatjuk a listára kerülést a leglazábbaknál, Olaszországnál, illetve Görögországnál.

FRISSÍTÉS: szombattól az Egyesült Királyság is levesz minket a biztonságos listáról, vagyis onnantól karantén Londonba is.