Már elkezdődött.

Az NB I 4. fordulójában, szombaton a DVTK Honvédot fogadja.

A miskolciak egy győzelemmel és egy döntetlennel, a kispestiek két vereséggel kezdték az idényt, ám a válogatott szünet után korántsem biztos, hogy az augusztusban látott forma megmarad a mostani játéknapra.

Tudja ezt Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője is, aki szurkolóik erejében is bízik. “Nem mindenkinek előny a hazai pálya, de nekünk a saját közönségünk előtt játszva megsokszorozódik az erőnk, mert a nagyszerű szurkolóink mindig átsegítenek a holtpontokon, és soha nem adjuk fel a harcot.

ÉRDEKES MÓDON AZ ELLENFÉL IS SZERET IDE JÁRNI, LEGUTÓBB A VOLT JÁTÉKOSAIM MESÉLTÉK AZ MTK ELLENI TALÁLKOZÓ ELŐTT, HOGY ALIG VÁRTÁK, HOGY DIÓSGYŐRI HANGULATBAN JÁTSZANAK.

Legutóbbi ellenfelünk, az MTK és a szombaton érkező Honvéd hasonló abból a szempontból, hogy mind a két csapat letámad, igaz a felállás különböző. Átlagban mérkőzésenként 12-13 szabálytalanságot követ el egy csapat az OTP Bank Ligában, az MTK ennek a dupláját csinálta ellenünk. A Honvéd játékát is a sikertelen labdaszerzést követő szabálytalanság jellemzi. Ennek egyszerű az ellenszere, ha gyorsan játszunk, akkor faultokkal sem tudják megállítani a támadásainkat. A presszing kétélű fegyver, ennek is megvan a hátránya. Mi ebből a hátrányból fogunk a magunk javára előnyt kovácsolni, persze a saját játékstílusunkat sem adjuk fel. Legutóbb 4–0-ra nyertünk a Honvéd ellen idegenben, de abból sok következtetést nem lehet levonni, hiszen más az edző, más a játékstílus. Ráadásul nyáron még tovább erősítették a keretet, már összesen hét labdarúgójuk mutatkozott be hazája A-válogatottjában. A mutatott játék alapján sokkal előrébb lenne a helyük a táblázaton, igaz, három fordulót, két mérkőzést követően kár a tabellát nézni. Biztos vagyok benne, hogy a végén a mezőny első felében zárják a bajnokságot” – mondta.

Mindeközben Bódog Tamás ismerősként tér vissza Miskolcra, hisz korábban a hazaiak sikeréért dolgozott. “Szép időszakot töltöttem Diósgyőrben, de az az időszak már lezárult, úgyhogy minden percem és gondolatom a Honvéd körül forog. Bízom benne, hogy eredményesen tudtuk kihasználni ezt a két hetet, és jobban szerepelünk, mint az eddigi két bajnokin. Nemcsak a szurkolók, mi is elégedetlenek vagyunk, mindenkit bánt, hogy két vereséggel kezdtük a bajnokságot, de azért dolgoztunk, hogy jobban és eredményesebben futballozzunk. A vereség után elsősorban a fejekkel kellett foglalkozni, közben pedig mi edzők is mindent átbeszéltünk, magunknak is feltettük a kérdést, hogy miért nem olyan a játék, amit szeretnénk látni. Ezért taktikailag is hozzátettünk ehhez a kéthetes időszakhoz, és emellett fontos kiemelni, hogy a játékosok ugyanúgy remek hozzáállással dolgoztak, mint eddig. Ki kellett őket rángatni a rossz hangulatból, amit tapasztaltunk a két vereség után, és úgy érzem, most már megvan az a pozitív hangulat, ami szintén kell ahhoz, hogy eredményesek legyünk. A DVTK aránylag jól indult, szépen gyűjtögeti a pontokat, jó játékosai vannak. Láttuk a mérkőzéseiket, abból kiindulva bízunk benne, hogy eredményesek leszünk Miskolcon. Biztos, hogy jó hangulat lesz a mérkőzésen, mindkét tábor megpróbálja csapatát a győzelembe hajszolni, én pedig bízom benne, hogy jó és eredményes játékkal tudjuk kiszolgálni a kispesti drukkereket” – fogalmazott a Honvéd trénere.

A találkozó 17 órakor kezdődik Miskolcon.