A jubileumi lapszámban több olyan szerző írását is olvashatjuk, akik valamiképpen kötődnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez, itt születtek, itt élnek vagy valamikor itt tanultak, dolgoztak. Megjelent a lapban a miskolci születésű Csobánka Zsuzsa új verse, Kabdebó Lóránt irodalomtörténész Levélféle a Parnasszus jubileumára című írása; egy-egy kisesszével köszönti a lapot Vass Tibor és Fecske Csaba is. Erre az alkalomra készültek a miskolci képzőművész, tanár Homonna György születésnapi montázsai, és figyelmet érdemel az is, hogy a 25 éves Parnasszus alkalmi logója a miskolci Takács József „betűmester” alkotása.

Számtalan kérdés, számtalan válasz

A számtalan publikálási lehetőség, az internetes megjelenés mellett hogy tud 25 éve működni a Parnasszus? Vállalhatók-e ma is a negyedszázaddal ezelőtt, a múlt században közölt írások? Milyen is ma a jó vers? Tanítható-e a versírás? Vonzza-e még a fiatalokat a költészet? Van-e múzsája a slam poetrynek? Ilyen és hasonló kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik részt vesznek a Parnasszus folyóirat jubileumi ünnepségsorozatának miskolci estjén, 2020. szeptember 15-én, kedden délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.).

A könyvtár vendége lesz Turczi István író, költő, a Parnasszus alapító főszerkesztője és Vass Tibor költő, képzőművész, a Parnasszus képzőművészeti szerkesztője. Az ünnepi műsor közreműködői Balázs István előadóművész és Regős Zsolt zeneművész. A beszélgetést vezeti: Filip Gabriella, a könyvtár munkatársa.

boon.hu