Egy sok szempontból elképesztő tartalmú, 2 óra 19 perc hosszúságú hiteles hangfelvétel jutott el a Narancs.hu-hoz a medgyesbodzási képviselő-testület augusztus 28-i üléséről. Erre Simonka György nem az immár hatszor megválasztott Varga Gábor (független) polgármester, hanem rendhagyó módon az egyetlen fideszes képviselő, Restály László hívására ment el. Napirenden a dél-békési orvosi ügyelet újjászervezése volt, de ahogy várni lehetett, sok minden más is terítékre került. Valóságos küldöttséggel érkezett a fideszes parlamenti képviselő, akit emberei három kamerával kísértek, és akadt egy fotós is a stábban.

Varga Gábor medgyesbodzási polgármester Simonka ellenfelének számít. Bírálta őt több polgármester-társával együtt a július 22-i Dél-békési Többcélú Kistérségi Társulás ülésén is. Ott egyebek mellett azt mondta: „Én nem oda tartok, ahova Simonka.” Mindezzel a kormánypárti országgyűlési képviselő elleni bűnvádi eljárásra utalt Varga Gábor. Részletek itt:

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/simonka-hangfelvetel-kommunistazik-nullasnak-nevezi-a-vadat-es-nem-akar-kepviselo-lenni-132877