Az Észak értesülése szerint a koronavírus-fertőzés miatt a menedzsment összes tagja karanténba került. Ugyanis az a személy, akinek a tesztje pozitív lett, részt vett a vezetőség múlt hét keddi megbeszélésén, ami után a betegség tüneteit magán észlelő dolgozó már nem mutatkozott Diósgyőrben. Hogy kiről van szó, azt a DVTK nem tette közzé, azt viszont igen, hogy az illető abban a fél napban az edzőközpontban nem járt, az első csapat tagjaival és a DVTK szakmai stábjával nem találkozott.

Az előzetes tervek

Az Észak megkérdezte arról Feczkó Tamást, az NB I.-es labdarúgócsapat vezetőedzőjét, hogy az irodista esete mennyire változtatta, írta át a csapatnak erre a hétre tervezett programját.

– Egyelőre minden megy a múlt heti tervek szerint. Hétfőn edzettünk, pénteken – a bajnoki szünet idején – edzőmeccset játszanánk, igaz, az ellenfél még kérdéses. A szlovák Michalovce együttesével állapodtunk meg korábban, de a két ország közötti nehezedő határátjárás miatt erről, velük közösen letettünk, és most igyekszünk másik ellenfelet találni – mondta Feczkó Tamás, akit a csapatra vonatkozó, jelenleg érvényben lévő „koronás” egészségügyi protokollról is kérdeztünk. – Az elmúlt időszakban is rendszeresen végeztek el Covid–19-teszteket a keret tagjain, viszont azok, akik meghívást kaptak a válogatottakba, vagyis az albán Memolla, a koszovói Hasani, az U21-es magyar együttesbe meghívott Szűcs Kornél, az U19-es nemzeti csapatba beválogatott Orosz Donát, az edzőtáborba indulásuk előtt 48 órával, pluszban, szintén teszten estek át.

északmagyar infó