Egy napig ingyenes lesz a tömegközlekedés Miskolcon
Egy napig ingyenes lesz a tömegközlekedés Miskolcon

A Tour de Hongrie miatt.

A kerékpáros világ élmezőnye látogat Miskolcra szeptember első hetében. Húsz csapat százhúsz nemzetközi élvonalbeli versenyzője áll rajthoz szeptember 2-án, Miskolc belvárosában, hogy 11 órai kezdettel egy ünnepélyes díszrajtot követően végül Felső-Majláthon élesben is megmérettessen.

A belvárosi „díszrajt” miatt szeptember 2-án lezárják a Szemere úti kereszteződéstől kezdődően az Uitz Béla–Kálvin János utcák párhuzamos, négysávos szakaszát, egészen a Petőfi utca 1-3-ig.

A belváros felé haladva a Meggyesalja utca felől a Papszer utcán át a Görgey utca felé a forgalom továbbra is biztosított lesz, csakúgy, mint a Petőfi utca belváros felé tartó oldala, melyen így a Rácz György utcán áthajtva szintén elérhető a Papszer utca. A lezárás 8 óra és 14 óra között tart. Kérik a belváros ezen oldaláról megközelíthető parkoló zónákat használó autósokat, – Városháztéri nagyparkoló, Kandia/Csizmadia köz, Szinva terasz, Európa téri mélygarázs, Erzsébet téri zúzalákos parkoló, Széchenyi u. 4. belső udvara – hogy szeptember 2-án, szerdán reggel 8 óráig hajtsák végre ki- vagy beparkolási szándékukat.

A rajt felvonulás útvonala idején kisebb, néhány perces lezárások várhatóak az alábbi útvonalon is:
Petőfi utca–Kiss Ernő utca–Vasgyári út–Újgyőri főtér–Andrássy út–Kiss tábornok út–Hegyalja utca útvonalon. Ezen a napon délelőtt az MVK Zrt. belvárost érintő járatai kerülő úton közlekednek, melyre vonatkozóan az MVK Zrt. közleménye az irányadó. A Kis-Hunyad utca felújítása és az Uitz Béla utca–Kálvin János utca lezárása miatt torlódhat a forgalom városszerte. Kérik az autókkal közlekedőket, szeptember 2-án, reggel ezt vegyék figyelembe és lehetőség szerint korábbi időpontban induljanak útnak.

A város sajtóközleménye kiemelte: Veres Pál polgármester azt a döntést hozta, hogy szeptember 2-án, egész nap díjmentes lesz a tömegközlekedés.