Labancz Anna. A poligráf „ordított”…

A gyilkos utáni hajsza azonnal megindult, a tettest azonban soha nem kapták el. Egyszer – sok évvel Anna halála után – azonban felcsillant a remény. Egy emberölésért ülő rab azzal dicsekedett társainak, hogy tudja a tökéletes gyilkosság receptjét, és példaként Labancz Anna esetét hozta fel.

Ahogy ez a nyomozók fülébe jutott, kérdőre vonták. A poligráf „ordított”, hogy a férfi sokat tud az ügyről, amiket elhallgat. Az is kiderült, hogy ismerhette Annát, ugyanoda jártak szórakozni és úszni is. A férfi a gyilkosság idején 17 éves volt, gyári munkásként dolgozott. Hiába azonban a számtalan gyanús jel, soha nem ismerte el a gyilkosságot, az ügy pedig húsz év után elévült.

 

Időközben a „legígéretesebb gyanúsított” drogcsempészet miatt életfogytig tartó büntetését tölti egy ecuadori börtönben. Néhány idősebb nyomozó titkon abban bízik, hogy egyszer megtörik, és elárulja, mit csinált 1970. április 19-én, hajnali három és negyed négy között.https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/labancz-anna-apolono-gyilkossag-miskolc-nyomozas/1qhjvg5