Maria Palama a DVTK játékosa

Görög utánpótlás

válogatott védő csatlakozott a DVTK-hoz. A mindössze 20 esztendős Maria Palama fiatal kora ellenére már görög bajnoknak mondhatja magát, de pályára lépett már a női Bajnokok

Ligájában is.

 

Miskolc Auto Miskolc Auto Volkswagen 690x690

 

Maria Palama hazájában, a görög élvonalban szereplő Odysseas Glyfadas-ban kezdte pályafutását, majd egészen fiatalon az Elpides Karditsas együtteséhez igazolt. Egy szezont követően a PAOK szerződtette, amely csapattal mindössze 17 évesen már a női Bajnokok Ligájában szerepelt, az idény végén pedig görög bajnok lett. 2018-ban Olaszországba szerződött, és az Empoli női labdarúgó együttesének tagja lett. Maria Palama emellett folyamatosan tagja volt a görög utánpótlás válogatottaknak. 

– Nagyon boldog vagyok, hogy a DVTK játékosa lehetek – kezdte Maria Palama, a DVTK új igazolása. – Amikor ideérkeztem akkor éreztem, hogy a lányok és a klub dolgozói nagyon barátságosak. Olyan érzésem volt mintha otthon lennék. Szeretnék segíteni a csapatnak a céljai elérésébe és bízom abban, hogy minden hazai mérkőzésen sok néző előtt játszhatunk majd.

– Maria Palama egy fiatal játékos, aki véleményem szerint sokat tehet azért, hogy elérjük a kitűzött céljainkat – nyilatkozta Fórizs Sándor, a DVTK női labdarúgó csapatának vezetőedzője. – Több poszton is bevethető, ami a csapat szempontjából nagyon előnyös. Biztos vagyok benne, hogy a mentailása miatt hamar megkedvelik majd szurkolóink.

Névjegy

Teljes név: Maria Palama
Vezetéknév: Palama
Keresztnév: Maria
Születési idő: 2000. június 14.
Állampolgárság: görög
Poszt: védő

Sikerei

Görög „A” válogatott
Görög U19 válogatott
Görög U17 válogatott

2017/2018 Görög bajnok

Pályafutása

2018-2020 Empoli Ladies (olasz, I. osztály)
2017/2018 PAOK (görög, I. osztály)
2016/2017 Elpides Karditsas (görög, I. osztály)
2015/2016 Odysseas Glyfadas (görög, I. osztály)