Csöbör nagyon tolná a miskolci repteret

Nemrégiben Csöbör Katalin országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) egy sajtóbeszélgetésen azt mondta, ő maga a jelenlegi repülőtér fejlesztése mellett foglal állást, mert egy új repülőtér kialakítása valahol a városon kívül horribilis összegbe kerülne. Szerinte amennyiben a terület két gazdája, Miskolc és Szirmabesenyő is rábólint, a kormányhoz fordul segítségért, járuljon hozzá egy üzleti jellegű repülőtér kialakításához.

Arról egyébként Facebook-bejegyzésben be is számolt, hogy a témában tárgyalást folytatott Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárral, „megegyeztünk egy kormány-előterjesztésben a fejlesztésről szóló megvalósíthatósági tanulmányról”, írta a megbeszélésről posztolt fotóhoz.

– Tízéves küzdelmem, hogy a repülőteret megtartsuk – fogalmazott az Északnak a képviselő. – Ha megszüntetjük, Miskolcnak soha többé nem lesz repülőtere, nincs rá alkalmas terület. A 21. században elengedhetetlen a gazdaság fejlődéséhez, hogy egy nagyvárosnak legyen saját repülőtere.

Egyezség esetén támogatás
Csöbör Katalin hangsúlyozta, bírja a minisztérium ígéretét, hogy ha Miskolc és Szirmabesenyő (a terület kisebb része a szomszédos településé) hozzájárul a repülőtér megmaradásához, akkor támogatják a fejlesztését.

Itt a FUX-ban