Otthonában segítettek világra a mentők egy újszülött ikerpárt Miskolcon. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint tegnap délután kaptak bejelentést a helyi mentésirányításra, hogy egyperces fájások jelentkeztek egy 35 hetes, ikrekkel várandós kismamánál.

A rutinos mentésirányító azonnal több egységet is riasztott, miközben tanácsokkal látta el a vajúdó asszonyt és a környezetét. Az esetkocsi, a gyermekorvosi kocsi és a kiemelt mentőegység percek alatt helyszínre ért, őket pedig a landoló mentőhelikopter követte.

A hetedik szüléséhez készülő édesanyának éppen akkor folyt el a magzatvize amikor a mentők beléptek az ajtón, ezért a bajtársak úgy döntöttek, hogy a lakásban fogják levezetni a szülést.

Pillanatok alatt komplett sokktalanítóvá alakították a hálószobát, ahol perceken belül teljes biztonságban segíthették világra a két egészséges újszülöttet. A magas színvonalú ellátása után, a mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülötteket és az édesanyát.

Az Országos Mentőszolgálat szakemberei több mint 500 gyermeket segítenek világra évente, ám az ikerszülés óriási ritkaságnak számít náluk.