„Hollósy András, Nagy Ákos és Soós Attila képviselő urak folyamatosan gyalázzák, mocskolják a várost az országos sajtó kormánypárti médiumaiban, miközben tudják, hogy amit állítanak: hazugság”

– kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Szilágyi Szabolcs, a rendészeti bizottság elnöke. Mindezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a miskolci fideszes képviselők azt állítják: romlik a közbiztonság Miskolcon. A rendőrség adatai azonban mást mutatnak.

„A rendőrség adatai szerint az elmúlt félévben harmadára csökkent a rablások száma Miskolcon a korábbi évekhez képest. Azokhoz az évekhez képest, amikor épp Hollósy András, Nagy Ákos, Soós Attila és a Fidesz volt hatalmon Miskolcon”

„Karddal vágta meg egy férfi egy másik férfi arcát a Miskolc Békeszálló-telepen 2017 márciusában. Zsilettpengéből és műanyag nyélből összeeszkábált vágó eszközzel vágta meg egy 24 éves férfi arcát egy háromfős társaság egyik tagja Miskolc főutcáján 2019. májusában. Tizenéves fiúk verték meg a miskolci rendőrkapitány helyettesét 2019 augusztusában. A támadás a belvárosban történt. A polgármestert Kriza Ákosnak, a rendvédelmi bizottság elnökét Hubay Györgynek, majd Szécsényi Mariannának hívták.”

Szilágyi Szabolcs úgy véli:

„Azokban az években, amikor a fideszes önkormányzati képviselők tehettek volna valamit azért, hogy azok a területek, amelyekre most hivatkoznak, az Újgyőri főtér, vagy a Centrum környéke ne legyenek olyanok, amilyenek, miért nem tettek semmit? Miért most kérik számon azt, amit 9 évük lett volna megoldani? Nekik 9 évük volt erre, nekünk eddig mindössze 7 hónapunk.

A rendőrség jelentése szerint csaknem 14 százalékkal csökkent a regisztrált bűnesetek száma Miskolcon. 5 százalékkal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma és 10 százalékkal a tulajdon ellen elkövetett szabálysértések száma. És ezek nem a Velünk a Város, nem politikai pártok, vagy a miskolci önkormányzat számai, hanem hiteles, rendőrségi adatok. Több területen is az elmúlt tíz év legjobb számadatait mutatja a rendőrség jelentése, amiben azt írják, hogy ezt a javulást a rendőrök és az önkormányzati rendészek közös munkájával sikerült elérni. A célunk pedig az, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét is növeljük, hiszen a rendőrségi tények csak részeredmények, nekünk fontos, hogy a miskolciak is azt érezzék, hogy biztonságos a város, ahol élnek, ezen az úton haladunk tovább”

– mondta az elnök.
minap.hu