Anonymous: A TikTok veszélyes kínai szivattyú, azonnal le kell törölni a mobilokról

A híres hackercsoport

, az Anonymous szerint a TikTok egy jól marketingelt vírusapp, amit valójában a kínai állam használ információgyűjtésre.

Több kiberbiztonsági szakember is óva intette már a felhasználókat a TikTok használatól, mivel meg vannak róla győződve, hogy az appal több probléma is van. E kritizálókhoz tartozik mostantól a híres hackercsoport, az Anonymous is.

A névtelensége burkolózó hackerkollektíva az amerikai Forbes által is idézett üzenetében arra biztatta a felhasználókat, hogy töröljék eszközeikről a kínai szoftvert, mert az szerintük veszélyes, és egy olyan csatornáról van szó, ahonnan adatokat szivattyúz ki a kínai állam. Az Anonymous figyelmeztetésében arról is írt, hogy ha a felhasználók ismernek olyat, aki rajta van a TikTokon, kérjék meg rá, hogy törölje az appot,

és ne is rakja vissza többet.

A ByteDance tulajdonában álló szoftvert India nemrég nemzetbiztonsági veszélynek minősítette, és 59, ugyancsak kínai alkalmazással együtt tiltólistára rakta. Az indiai informatikusok felhívásukban azt írták: a TikTok szerintük engedély nélkül továbbít személyes adatokat. Az appot azt követően tiltották be az országban, hogy az illetékes minisztériumhoz több panasz is érkezett.

Az Anonymous meghekkelte már az Európai Űrügynökséget, valamint háborút hirdettek az Iszlám Állam terroristái ellen.