Az Universitas Miskolcinensis

Alapítvány tagja lett Kriza Ákos orvos-közgazdász, Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatóságának elnöke, Kovács Erika, az MNB Békéltető Testületének elnöke, valamint Fükő László, a Bosch gyárigazgatója. 

A tagokat – az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint – az alapján kérték fel, hogy „értsenek az adott szakterülethez, a felsőoktatáshoz, illetve a kialakítani kívánt új világhoz, amely felé a felsőoktatási intézményeket kívánják vinni”. A képzésen, az oktatáson túl tudományos és innovációs elvárás is megfogalmazódik.

Varga Judit igazságügyi miniszter, a Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke
Hogy ki lesz a Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke, azt múlt héten jelentették be: Varga Judit igazságügyi miniszter több szállal is kötődik Miskolchoz és az egyetemhez: itt született és 2004-ben itt szerezte meg jogi diplomáját summa cum laude minősítéssel.

Május végén dőlt el, hogy az egyetem szenátusa Horváth Zita egyetemi tanár, felsőoktatásért felelős államtitkár rektori pályázatát támogatja. Ő lehet a Miskolci Egyetem első női és első bölcsész rektora – amennyiben Áder János köztársasági elnök is rábólint (ez minden valószínűséggel meg is fog történni).