33 évesen kért alelnöki széket, megkapta

A 23andMe egy

amerikai egészségügyi startup, ami egyéni DNS-teszteket végezve segít feltérképezni az ügyfelek genetikai hátterét. A cég üzletfejlesztési alelnöke a mindössze 37 éves Emily Drabant Conley, aki úgy jutott ebbe a pozícióba, hogy megkérte a főnökét, léptesse elő. Emily inspiráló sztoriját a Business Insider írta meg.

Emily közel tíz éve kezdett a 23andMe-nél, mint kutató: idegtudományokból doktorált a Stanfordon. A cég üzletfejlesztéséért akkoriban egy másik kolléga felelt, aki maga nem volt tudós, így Emily szerint csak felvette a fizetését, és mindent komoly munkát a frissen végzett kutatóra hagyott.

Emily évekig tűrt, majd elszakadt a cérna. Egy nap odaállított a cég ügyvezetője, Anne Wojcicki elé, és kérte, hogy léptessék elő, méghozzá olyan pozícióba, ami akkor még nem létezett.

„Úgy gondolom, akkorát ugrani a karrierlétrán, mint amekkorát én ugrottam a 23and Me-nél, nem szokványos dolog” – mondja Emily. „Az egyetlen módja, ha javasolod magad.”

No meg, ha nem kertel az ember: elmondta Wojcickinek, hogy a munka oroszlánrésze az övé, így logikus lenne, ha nemcsak a kutatásokkal foglalkozna, hanem azok üzleti háttere is hozzá tartozna – még akkor is, ha ezzel tulajdonképpen két pozíciója lesz.

„Úgy nem sikerül, ha csak nagyobb melót akarsz” – magyarázza Emily. „Megfelelően kell pozicionálnod magad a cégben.” Azaz: derítsd ki, mi a legjobb a munkahelyednek, és legyen ez az ütőkártyád.

És hogy miért nem gondolkodott el azon, hogy továbbálljon? „Voltak a cégnél olyanok, akiktől tanulni lehetett. Én pedig szerettem volna fejlődni.”

https://forbes.hu/legyel-jobb/33-evesen-kert-alelnoki-szeket-megkapta/