A brit bulvárlapok csütörtöki vezető anyagai a következő témákról szólnak: 

  • Bár Meghan hercegné már Kanadában van Archieval, a Királyi Csecsemővel, Harry herceg nem utazott utána.
  • Meghan hercegné nem vitte magával a kisfiát, amikor elment feministáskodni a városba, hanem a Vancouver Island-i birtokukon hagyta a dadával.
  • Miközben Meghan hercegné feminista aktivistáskodásba kezdett Kanadában, Harry herceg az egyik igazi brit sport, a rugby világbajnoki sorsolásán volt díszvendég Londonban.
  • Harry herceg régi barátai ki vannak bukva azon, hogy miután terhes lett a felesége, Harry a nő miatt elhanyagolta őket. Egy amerikai nő miatt!
  • Harry herceg régi barátai ki vannak bukva azon, hogy barátjuk a régi jó angol szórakozások (=zárt férfiközösségben bonyolított piálás vidéki udvarházakban) helyett Hollywoodi arcokhoz törleszkedik.
  • És olyanokhoz, mint Serena Williams. (= Aki nem elég, hogy amerikai is, de a tetejébe fekete.)
  • De még egy híres rugbys is azt mondja, hogy Harry jó arc.
  • Egy kanadai bulvárlap publicistája azt írta, tehát egész Kanada azt gondolja, hogy a brit királyi család nekik csak ne passzolja le a haszontalan hercegeket.

A külső szemlélő első, majd második, sőt harmadik blikkre sem igazán érti, hogy mi ez az egészen elképesztő méreteket öltő, ízlés szerint médiaviharként, társadalmi vitaként vagy hisztiként is értelmezhető felbuzdulás Nagy-Britanniában akörül, hogy egy, a trónra teljesen esélytelen herceg meg a felesége nem akarnak annyi hivatalos ünnepségen részt venni, mint eddig, és az év egyik felében Kanadában szeretnének lakni.

 

A jelenség vizsgálatára azért ideális a mai, csütörtöki nap, mert ma és tegnap igazából nem történt semmi lényeges az ügyben. Ha nem is volt teljesen eseménytelen az elmúlt 24 óra – a hercegné például most ment el először bárhová, mióta Kanadában utazott, a férje meg a Vihar kitörése óta először akciózott a nyilvánosság előtt a királyi család hivatalos képviseletében – de lényeges új esemény mégsem történt, fordulat meg főleg nem. 

A témát mégis a legfontosabbként tálalják és a keretezése is ugyanaz, mint az utóbbi 8 napban volt, a Botrány kitörése óta: a gyanús, elvált, amerikai nő kifordítja magából a jóravaló brit herceget, aki a kedvéért feladja a szokásait és megtagadja a hazáját. Na de hogyan került már-már az áldozat szerepébe az a Harry, aki eddig hagyományosan a királyi család elfajzott fekete bárányaként szerepelt a hírekben? És egyáltalán, mi ez a tömeghisztéria?

Úgy tűnik, hogy az egész bizarr jelenség kulcsa egy, a Sun című bulvárlap egyik szerkesztője által pár napja kitalált szörnyű öszvérkifejezés, a Meghan és a Brexit szavak perverz aktusából született korcs, a 

Megxit.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a szó nem az a felszínes szellemeskedés, aminek először tűnt – és aminek a szerzője minden bizonnyal szánta – hanem a jelenség lényegét ragadja meg.

https://444.hu/2020/01/16/mintha-kilepnenk-az-eu-bol-aztan-orban-egyik-lanya-hozzamenne-egy-sved-szocialdemokrata-felverhez-es-kikoltoznenek-romaniaba