Így lép Adamis Anna olyan szerzők örökébe, mint Goethe, Puskin, itthon Petőfi Sándor vagy Czuczor Gergely

A magyar rocktörténet

számos nagy slágerének szövegét írta meg, míg együtt dolgozott az Omegával, az LGT-vel és színpadra állították a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabot. 75 éves Adamis Anna.

Vannak olyan dalok a magyar rocktörténetben, amiket generációtól függetlenül mindenki ismer. A mai napig játsszák a rádiók, dudorásszuk őket a zuhany alatt és énekeljük a tábortűz mellett – gyakorlatilag elindultak a modern kori népdalosodás felé. (Ennek a folyamatnak folklorizáció a nagyon komoly neve.)

Ilyen például a Gyöngyhajú lány, a Petróleumlámpa, a Valaki mondja meg, a Ringasd el magad és még sorolhatnánk. A közös metszet ebben a négy számban, hogy mind a zeneszerző Presser Gábor és a költő Adamis Anna együttműködésének eredménye. Így lép Adamis Anna olyan szerzők örökébe, mint Goethe, Puskin, itthon Petőfi Sándor vagy Czuczor Gergely, akiknek a versei minimális változtatással tovább éltek népdalokként is.

https://hvg.hu/kultura/20180830_Adamis_Anna_75_Omega_Presser_Gabor_LGT_Kepzelt_riport?fbclid=IwAR1Bo37sMZIMTC6xJfySxl1XSy9gkUnO33Jaa0hQvs9uhjI1f1svH4TzpFU