A női kosárlabda NB I

.-ben pénteken 18.30-tól a 2019/20-as évad első mérkőzését játssza az Aluinvent-DVTK együttese. A diósgyőri csapat a fővárosban, a Városmajorban a TFSE-MTK gárdájának vendége lesz. Két nappal azután, hogy lejátszották az évad első tétmeccsét, amelyen – a miskolci városi sportcsarnokban – 10 ponttal győzték le az Euroliga-selejtező első meccsén az olasz Reyer Venezia gárdáját.

Mindent kiadtak
– Ez egy olyan mérkőzésük volt a lányoknak, amelyiken mindent kiadtak magukból, gyakorlatilag minden erejükkel elkészültek – válaszolta Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője arra a kérdésünkre, hogy mennyit vett ki csapatából a nemzetközi találkozó; ami után arról érdeklődtünk, hogy a meccs előtt altattak-e Morrisonnal kapcsolatban, amikor Mokangót emlegették, hogy őt szinte lehetetlen pótolni: – ahhoz, hogy ilyen extrát tudjon nyújtani, nagyon kellettek a csapattársak, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen statisztikai mutatói legyenek. Medgyessy olyan helyekre passzolta a labdát, amikkel kihagyhatatlan helyzetekbe hozta. Nemcsak Morrison teljesítménye volt fantasztikus, a csapat is kellett ehhez. Remekül teljesített, de hirtelen az egekbe emelni azért nem kell, majd ha több ilyen produkciója lesz, akkor lehet összehasonlítani Mokangóval. Ugyanis utóbbi játékos nem egy, nem két meccset hozott nekünk a kritikus pillanatokban. Ő volt az, aki éppen a Venezia elleni Európa-kupa meccsen középtávoli tempóval, 2 másodperccel a vége előtt eldöntötte a találkozót, és ő volt az, aki a Győr elleni bajnoki végjátékában két büntetőt bevágott, győzelemre vezetve ezzel a csapatot. Nagyon nehéz az összehasonlítás, az legyen a legnagyobb bajunk, hogy két olyan centerünk van, akik jó teljesítményre képesek. Morrison nagyon intelligens, nagyon alázatos játékos, nagyon örülünk annak, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozása, de valószínűleg lesznek még ennél gyengébb meccsei, és lehet, hogy jobbak is, de ha a szerdai lenne az átlaga, akkor nagyon boldogok lennénk.

Nem kaptak
Az El-selejtező után nem kaptak pihenőnapot a diósgyőri kosarasok, csütörtök délután edzésük volt, ma pedig már utaznak a fővárosba.