A nemzetromboló „elmúltnyolcévben” kevésbé fogyott a magyarság lélekszáma, mint a családokat a politikája középpontjába emelő NER idején

Az okokról adatokkal

megtámogatva az e heti HVG-ben olvashatnak.

Az eredmények felől nézve alig ért el valamit a NER családpolitikája. Az Orbán-kormánynak kiemelten fontos gyerekszám-növekedésben csak a korábbi, „elmúltnyócéves”, a kormány olvasatában nemzetellenes évek eredményeinek szinten tartását sikerült elérni. A HVG legújabb számában olvashatnak az okokról, és láthatják a számadatokat is – ebből jól látszik, hogy a népességszám jobban fogyott a hétéves Orbán-, mint a hétéves MSZP–SZDSZ-uralom idején.

Holott 2010 óta az állam rengeteget költött, hogy meghozza a gyerekvállalási kedvet, és, úgy tűnik, a nem elég fényes eredmények láttán további pénzeket és intézkedéseket fognak önteni a rendszerbe (ennek egyik lehetséges módját ebben a cikkben taglaltuk). Ráadásul a kudarc azért is fájhat az Orbán-kormánynak, mert az aktív népesség fogyását nem migrációval, hanem az újszülöttek számának növekedésével akarja ellensúlyozni.

További részletek az e heti HVG-ben!