Az ár 10 százalékát beteg teknősök kapják

A fürdőruha fogyóeszköz,

némelyik alig pár használat után annyira elkopik, hogy már nem éli meg a következő szezont. Éppen ezért, a márka megálmodása során fontos szempont volt, hogy a termékek tartósak legyenek. Az Undersea Bikinik jó minőségű anyagból készülnek, így nem szükséges évente cserélni azokat. Külön érdekesség, hogy a bikinifelsők akár külön, önálló topként is hordhatók.

 

A termék értékesítése kizárólag weben történik. Főként Magyarországból, Németországból, Ausztriából és Amerikából jönnek rendelések, de érkezett már Dubaiból, Dániából, Görögországból, Spanyolországból és számos más országból is. A vállalkozás körülbelül 500 darabos készlettel indult, viszont a kelendőbb daraboknál már szükség volt utángyártásra. Az indulókészlet harmada a várnál előbb is elkelt.

Ha valaki mégis megunná fürdőruháját, a vásárlástól számított egy év elteltével visszaküldheti a korábbi darabot, Móni és Szandra gondoskodik róla, hogy ezek ne a kukába kerüljenek, hanem újrahasznosításra.

„Az anyag, amivel dolgozunk nemcsak újrahasznosított, de újrahasznosítható is, ezzel is csökkentve a világ szemétmennyiségét”

– teszi hozzá Szandra. A fenntarthatóság mellett több módon segítik a vízi élővilágot. Ilyen például az egyik fürdőruhaszett, amely árbevételének 10%-val egy teknősrehabilitációs központot támogatnak. „A teknősök a műanyagszennyezés által legjobban veszélyeztetett tengeri élőlények közé tartoznak, a hét fajból majdnem mind veszélyeztetett. Számunkra ezek az élőlények szimbolizálják legjobban a problémát, hiszen több okból szenvednek el populációs hanyatlásokat, az elhasználódott halászhálók és a vizekben úszkáló műanyag szatyrok leggyakoribb áldozatai.”

https://forbes.hu/a-jo-elet/ha-elulteted-a-cimket-virag-no-belole-magyar-furdoruha-oceani-hulladekbol/