Egészen elképesztő

fejleményekkel indul a választási kampány utolsó hete. Már egy befolyásos német lap is arról ír, hogy hogy április 8-a után börtönbe juthat Orbán Viktor, ha elveszíti a választást. Tényleg megfordulhat a szél?

Az mno.hu adott hírt a befolyásos Süddeutsche Zeitung cikkéről, amely a magyar belpolitikai életetről tájékoztatja olvasóit és számunkra is sok tanulsággal szolgál. Az írás alaphangulata kritikus: a kormányzat aljas korrupciós botrányait ecseteli és a “baráti kör szégyentelen meggazdagodásáról ír”. Orbán Viktor legnagyobb ellenfelének és végzetének Simicska Lajost nevezi meg.

A német lap sorra veszi az Orbán-uralom legutóbbi visszaéléseinek listáját: szó esik Semjén Zsolt luxusvadászatáról, Kósa Lajos misztikus vagyonáról és nem hallgatják el az FBI által nemrég leleplezett magyar pénzmosási botrányt sem. Külön hangsúlyt helyes a Süddeutsche Zeitung arra, hogy az Elios-botrány a vején keresztül már egyenesen a miniszterelnökig ér. Mint írják:

“Az OLAF szervezett csalásról beszél, és azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy fizettettessék vissza a negyvenmillió eurót.”

A külföldi újság azt sem rejti véka alá, hogy a bizonyos “G-nap” óta Simicska Lajos minden erejével azon dolgozik, hogy korábbi jóbarátját kibillentse a hatalomból, mert az szerinte diktatúrát épít.

És ami a legfontosabb: a német lap a Magyar Nemzetre hivatkozva megjegyzi, hogy a tényfeltáró cikkek után

“Orbánnak derenghet, hogy választási vereség esetén nemcsak a hatalmat veszíti el, hanem börtönbe is kerülhet. Izgalmas marad a történet: Simicska azzal fenyegetőzik, hogy röviddel a választás előtt beveti az egészen nagy bombáját.”