Mády Gábor, aki ott ült azon az autóbuszon, amely a bécsi adventi vásárról hazafelé tartva Mezőkövesdnél felborult.

A miskolci fiatalember elmesélte, hogy az emeleten az első sorban ült, látta, amikor az autó a jeges aszfalton megcsúszott és a külső sávban haladó busz elé fordult, nekicsapódott a szalagkorlátnak és olyan erővel vágódott vissza, hogy a belső korlátnak tolta a buszt.

A sofőr mindent megtett, hogy elkerülje az ütközést, lassított és az ellenkormányzásnak köszönhető, hogy nem az árokba zuhantunk, mert akkor biztosan több áldozata lett volna a tragédiának – vélekedett Gábor, aki kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

– Amikor egyértelművé vált, hogy összeütközünk, befeszítettem magam, és csak azért aggódtam: ne repüljek ki a szélvédőn. Majd úgy éreztem mintha egy lassított felvételben lennénk, lassan az oldalára dőlt a busz. Szerencsére nem nagy erővel csapódtunk az úttestnek. Aztán minden elsötétedett, a telefonnal próbáltunk világítani és hívtuk a 112-őt. Alig fél órára voltunk attól, hogy hazaérjünk… A súlyos sérülteket kórházba vitték, én csak másnap mertem megmondani az édesapámnak, hogy mit történt, akkor elsírtam magam – mondta a miskolci fiatalember a boon.hu-nak