Az egyházak és a kisvasutak a suttyomban átírt költségvetés nyertesei a kiemelt közúti projektekre 40 milliárd forinttal kevesebb pénzt költenek

Egy kormányrendelettel több

mint 300 milliárd forintot csoportosítottak át. Az egyházi programokra, sportfejlesztésekre és a kisvasutak építésére is több pénz jut.
Szép csendben átcsoportosította a kormány a költségvetésünk majdnem két százalékát: nagyjából 300 milliárd forintot helyeztek át egy szombaton kiadott kormányrendelettel.

A rendelet nyolc oldalon keresztül sorolja, mire csoportosítanak át pénzt, és honnan vesznek el. A legnagyobb nyertes az egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása, erre a célra 118 milliárd forinttal több jut. A kisvasutak fejlesztésére 10 milliárddal többet adnak, ahogy a versenysport támogatásának keretét is megemelik tízmilliárddal. Az egyedi sportlétesítmény-fejlesztésekre 39 milliárddal szánnak többet, a Bethlen Gábor Alap pedig 27 milliárd forint pluszt kap. A Népliget rekonstrukciójára és a Szegedi Ifjúsági Centrumra is 10-10 milliárd forinttal többet szánnak.

A legnagyobb vesztes Paks lett: A Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelésétől 80,7 milliárd forintot vonnak el. A , a Nemzeti Olimpiai Központ beruházásától pedig 59 milliárdot vonnak el. Rosszul jár a Nemzeti Foglalkoztatási Alap is, oda 40 milliárddal jut kevesebb, mint ahogy eddig tervezték.