Kálmán Olgát több mint

tíz éven át kiemelt megbecsülésben részesítették, sőt sztárolták, erre ő egyoldalúan felrúgta a szerződést. Sőt, a Hír TV-hez szerződött, hogy részt vegyen „a Simicska-rendszer jobb- és balirányú helyezkedésében és manőverezésében” – rótta fel az ATV tulajdonosa, a Hit Gyülekezetének vezetője. Simicska Lajosnak is üzent.

A Facebookon fejtette ki véleményét Kálmán Olga távozásáról Németh Sándor, az ATV tulajdonosa, a Hit Gyülekezetének vezetője.

Azzal kezdte, végül is nincs semmi rendkívüli abban, hogy egy ismert műsorvezető csatornát vált. Megjegyezte, hogy Kálmán Olga az ATV-ben vált médiaszemélyiséggé, de neki is elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a tévécsatorna fejlődhetett, befolyása erősödött. Kálmán Olga és a tévé tulajdonosai között soha nem volt személyes konfliktus, „a közöttük meglévő világnézeti különbségek ellenére sem” – írta Németh Sándor.

Ám a tévé tulajdonosai két dolgon mégis megdöbbentek. Az együttműködést szerintük Kálmán Olga „olyan stílusban és módon rúgta fel egyoldalúan, ami közgondolkodásra befolyással bíró személyhez méltatlan.

Az őt több mint egy évtizedig kiemelt megbecsülésben részesítő és sztároló munkaadója számára pedig megalázó és kártékony
– folytatta Németh Sándor.

A megrökönyödés másik tárgya szavai szerint az volt, hogy Kálmán Olga éppen a Hír TV-hez szerződött, amivel „Simicska és szövetségesei Orbán Viktor elleni vendettájának központi szereplőjeként kínálta fel magát”. Németh bejegyzésének végén azt írta, az elmúlt napok eseményeiből világosan megértette, hogy
a Simicska-rendszer jobb- és balirányú helyezkedésének és manőverezésének útjában állunk. Szeretném Simicska úr tudomására hozni, hogy kemény fába vágta a fejszéjét.