Először látogatott a Ferencváros otthonába a DVTK Jegesmedvék az idei MOL Ligában. Csapatunk végig magabiztosan játszva, nagy különbséggel győzött. A találkozón Galanisz Nikandrosz kétszer is eredményes volt.

2016-12-18 18:00 – Ferencvárosi TC -vs- DVTK Jegesmedvék

Mento

A pénteki váratlan vereség után, a DVTK Jegesmedvék csapata mindenképpen azzal a céllal utazott Pesterzsébetre a Ferencváros csapatához, hogy megszerezze a három pontot. A keret is kiegészült, hiszen az U20-as világbajnok válogatottból visszatért Kiss Bence és Sági Martin, valamint a próbajátékons Grant Toulmin papírjai is elkészültek, így ő is pályára léphetett. Jó tempóban korcsolyázott csapatunk, a kezdetektől irányítottuk a mérkőzést. Kiss Bence kezdett a kapunkban és ott folytatta ahol a válogatottban abbahagyta, rendkívül magabiztosan tartotta a csapatot. Gólra az első harmad közepéig kellett várni. Csapatunk emberelőnyben támadhatott, amikor Tóth Adrián a kapu háta mögül felkanyarodva meglepte Soóst, és felső sarokba emelt, megszerezve a vezetést.

A második harmadban eldöntöttük a mérkőzést. Először Pavuk lőtt szép gólt Magosi passzából, majd Galanisz lőtte ki a felső sarkot egy szemtelen koronglopás követően. Ezt követően egy apró pillanatra kihagyott a védelem koncentrációja. A hazai csapat megszerezte a korongot a támadóharmadban, és ketten indultak meg Kiss Bence kapuja felé, aki Tendler lövésénél tehetetlen volt, szépített a Fradi. Nem sokáig örülhettek a házigazdák. Galanisz, aki remekül játszott az egész mérkőzésen, újabb találatával ismét három gól volt a csapatok között. A harmad végén még Láda Balázs is betalált egy távoli lövésből. Rutinos védőnk már nagyon megérdemelte ezt gólt, melynek köszönhetően négy gólos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A záró játékrész már alacsonyabb színvonalú játékot hozott. Csapatunk a biztos vezetés tudatában arra törekedett, hogy ezt a különbséget meg is tartsa. A hazaiak ugyan próbálkoztak, de igazi veszélyt nem tudtak kialakítani kapunk előtt, ha pedig mégis, akkor Kiss remekül védett. Az utolsó percben még Toulmin indult meg Johnston passzából és egy szép cselt követően remek gólt szerzett, tovább növelve a különbséget. (A jegyzőkönyvben egyelőre hibásan szerepel) A DVTK Jegesmedvék végig magabiztosan játszva győzte le a Ferencváros csapatát, amivel megőrizte vezető helyét a tabellán. A karácsonyi ünnepek előtt még egy mérkőzés vár csapatunkra. Szerda délután 15:40-től a Tüskecsarnokba látogatunk, ahol a HK Budapest ellen lépünk jégre a Magyar Kupában.

MOL 157

Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék 1-6 (0-1, 1-4, 0-1)

Pesterzsébet 254 néző, Halassy, Haszonits, Soós, Mizsák.
Ferencvárosi TC: Soós (Bozsó) – Rafaj, Sumi, Tendler, Schwindt, Hietemaki – Kiss Á., Shinkaruk, Szappanos, Jabornik, Erdélyi – Farkas, Hardi, Papp, Lengyel, Üveges – Németh Á., Inglis. Edző: Greg Lindqvist.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) – Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen – Miskolczi, Hajós, Tóth, Vojtkó, Gőz – Sakaris, Johnston, Toulmin, Joe, Kuqali – Sági, Ritó, Karda, Popovics, Albert. Edző: Doug Bradley.

1. harmad: 11:24: Tóth (Hajós, Gőz) 0-1 emberelőnyből
2. harmad: 23:23: Pavuk (Magosi, Leppanen) 0-2
2. harmad: 26:15: Galanisz 0-3
2. harmad: 28:34: Tendler (Sumi) 1-3
2. harmad: 30:58: Galanisz (Pavuk, Láda) 1-4
2. harmad: 38:41: Láda (Toulmin, Johnston) 1-5
3. harmad: 58:59: Johnston (Sakaris) 1-6

Doug Bradley: -Örülök, hogy sikerült javítani a pénteki kudarc után, az egy igazán fájó vereség volt számunkra. Idegenben mindig jó győzni, és úgy godnolom a Ferencváros jobb csapat annál, mint amit mostanában mutat. Fontos három pont ez számunkra, és nagy öröm volt Kiss Bencét és Sági Martint újra a keretben látni, akiknek ezúton is gratulálok mai és a világbajnokságon nyújtott teljesítményükhöz!