Andor László lehet a baloldal miniszterelnök-jelöltje

Andor László közgazdász, volt

uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – írja a Magyar Idők, de az Együtt a maga részéről cáfolta ezt. A lap „több szocialista vezető politikusra hivatkozva” azt írta: Andor mellett sokan azért állnak ki, mert ő egy „tiszta ember”, munkásságát elismerik, és nem keveredett botrányba az elmúlt évtizedek alatt. A lap értesülései szerint Andor László mellett nemcsak a szocialisták, hanem a Demokratikus Koalíció, valamint az Együtt is kiáll.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke ugyanakkor a Facebookon azt írta: „a Magyar Idők nem írt ma sem igazat az Együttről. Csak ártani akarnak mindenkinek”. Szigetvári szavai szerint nem tárgyaltak és nem állapodtunk meg miniszterelnök-jelöltről, „hiteles egyéni jelöltek kellenek, előválasztással kiválasztva – ez a rendszerváltás alapja”.

Andor László közgazdász, a közgazdaság-tudomány kandidátusa, egyetemi docens, a neomarxista Eszmélet című társadalomkritikai folyóirat egykori főszerkesztője. 2005 és 2010 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagja volt. 2010–2014 között az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosaként tevékenykedett.
A Magyar Nemzet úgy tudja: a korábban a Népszabadság főszerkesztőjeként tevékenykedő Murányi Marcell lehet az egyik aspiráns az MSZP kommunikációs igazgatói posztjára. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke annyit mondott: keresik a megfelelő személyt, és több komoly szakemberrel, illetve ügynökséggel folytak és folynak tárgyalások, de a poszt még nincs betöltve, szerződés nincs aláírva.
Murányi Marcell 2006-tól a Blikk-csoport főszerkesztője volt, majd a Népszabadságé. Posztjáról tavaly lemondott, miután tavaly áprilisban autójával elsodort egy biciklist, de ezt nem vette észre, és továbbhajtott. A kerékpáros meghalt. A Népszabadság főszerkesztője ezután testvére, Murányi András lett, majd a lap december elején megszűnt.