Nem miskolcon tervezték és az építők is budapestiek.  A Takata épülete nívódíjat kapott

 Kihirdették az Építőipari Nívódíj és

a Lechner Ödön Díj 2016-os nyerteseit. A pályázati felhívást az ÉVOSZ további nyolc szervezettel együtt összesen nyolc kategóriában hirdette meg. Pályázni a legalább 100 millió forint nettó végszámla értékű, a tárgy évet megelőző év végéig használatbavételi engedélyt kapott létesítménnyel lehetett.

A pályázatot kiírók delegáltjaiból álló Bíráló Bizottság összesen 14 építményt részesített Építőipari Nívódíjban és egy részére elismerő Oklevelet adott ki.
A bírálat fő szempontjai a következők voltak:
az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése,
a kivitelezés műszaki–technikai színvonala, szakszerűsége,
a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége
valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők közötti – együttműködés.
Ipari és energetikai építménykategóriában nívódíjat kapott a
Takata Gyártóüzem és Logisztikai Központ
Miskolc, Takata út 1.
Építtető: Takata Safety System Hungary Kft. (Miskolc)
Tervező: Óbuda Építész Stúdió Kft. (Budapest)
Generálkivitelező: Market Építő Zrt. (Budapest)
Lebonyolító: Óbuda-Újlak Zrt. (Budapest)
Alvállalkozó: Hungarian Project Kft. (Budapest)
Alvállalkozó: OK Bau Kft. (Budapest)
Alvállalkozó: Ensi Kft. (Budapest
A TAKATA gyár Miskolc határában az autógyártásban most már nélkülözhetetlen légzsákokat állít elő. A kedvezőtlen talajviszonyok ellenére korábban elképzelhetetlen ütemben valósult meg ez az autógyártáshoz kapcsolódó üzem. Méreteire jellemző, hogy a gyár közel 64 000 m2 beépített területen 16 épületben működik. A mai magyar építőipar képes volt időben megvalósítani a vállalt feladatot, szinte napra pontosan egy év alatt készült el a projekt úgy, hogy a 33 fős helyszíni management 172 alvállalkozót irányított. A rendkívül igényes japán befektető minőségi követelményeit betartva a megrendelő legnagyobb megelégedésére fejezték be a munkát. Az új gyár jelentősen javítja a környék foglalkoztatottságot és megjelenésével Miskolc városának megújulását jelképezi. 

Budapesten, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) évzáró ünnepségén kihirdették az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön Díj 2016-os nyerteseit. A pályázati felhívást az ÉVOSZ további nyolc szervezettel együtt összesen nyolc kategóriában hirdette meg. Pályázni a legalább 100 millió forint nettó végszámla értékű, a tárgy évet megelőző év végéig használatbavételi engedélyt kapott létesítménnyel lehetett.
A pályázatot kiírók delegáltjaiból álló Bíráló Bizottság összesen 14 építményt részesített Építőipari Nívódíjban és egy részére elismerő Oklevelet adott ki.