Novembertől közös cégbe olvad a használt termékek online adásvételével foglalkozó Jófogás.hu és a Használtautó.hu, de az oldalak továbbra is külön üzemelnek – közölte az online piacterek tulajdonosa, a norvég Schibsted Classified Media Group médiavállalat szerdán az MTI-vel.

Az összeolvadás nem lesz hatással az egyes márkák önállóságára, azok továbbra is külön oldalként működnek majd – idézi a tájékoztatás Jussi Lystimäkit, a Schibsted európai feltörekvő piacokért felelős alelnökét.
A közlemény szerint az átstrukturált szervezet igazgatója Palocsay Géza lesz, aki 2014 nyarától tölti be a Jófogás ügyvezetői pozícióját.

Az összeolvasztással és a tervezett munkaerő felvételekkel a magyarországi Schibsted több mint 100 alkalmazottat foglalkoztató vállalattá duzzad – áll a tájékoztatásban. Az MTI érdeklődésére a cég közölte: az összeolvadással új szervezeti struktúra áll fel, amely mind a két szervezet tagjait magába integrálja egy közös vezetés irányítása alatt. Mivel a két márka továbbra is külön oldalként működik majd, minden eddigi csapat munkája szükséges lesz a továbbiakban is – írták.

A felhasználóknak nincs teendőjük, és nem fognak érzékelni semmit az összeolvadásból, amellyel a felhasználók és az ügyfelek minél gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálását szeretnék elérni, továbbá a termékek fejlesztését, új szolgáltatások bevezetését, bővítését.

A Jófogásnak októberben 2,1 millió egyedi látogatója volt, míg a Használtautónak 1,3 millió – tájékoztattak.
A Schibsted 2010-ben indította el a Jófogást, amely az Expressz és az OLX megvásárlását követően, havi 2,1 millió látogatójával piacvezető apróhirdetési portállá növekedett. A Használtautó.hu teljes tulajdonjoga 2014-ben a cégcsoporthoz – írták.