Jelentős összeget fordít a miskolci önkormányzat arra, hogy tovább javítsa a közbiztonságot. Évi 640 millió forint költségvetéssel több mint százötven fős városi rendészetet működtetnek. Emellett fejlesztik a helyi térfigyelőkamerarendszert, az új beruházásoknak köszönhetőn a város kétharmadát szemmel tudják majd tartani – írják a Magyar Időkben.
Ott hajt ki a mikrobusz a védett belvárosi övezetből, majd a kötelező haladási irányt jelző tábla ellenére egyenesen megy tovább, pedig abba az utcába tilos behajtani – mutatja főnökének a térfigyelő kamerák délutáni felvéte-
lein a miskolci rendészet egyik munkatársa. – Megírom a bejelentést a rendőrségnek, és mellékelem a szabálysértést bizonyító kamerafelvételt. Az illető akár hat számjegyű büntetésre is számíthat, mert a védett övezetbe csak külön engedéllyel lehet autóval behajtani, emellett több közlekedési szabályt is áthágott – teszi hozzá.

A miskolci önkormányzati rendészet diszpécserközpontjában négyen figyelik a térfigyelő kamerák képeit. A helyi rendőrkapitányság egyik munkatársa is a helyiségben tartózkodik, ő többek között a rendőrségi rádió adatforgalmát hallgatja, és koordinálja a munkát a rendészet és kollégái között. – Itt a munkatársaim csaknem 180 közterületi kamera segítségével figyelik a tereket, a járdákat és az utakat – ismerteti Kovács László Csaba, a miskolci önkormányzati rendészet vezetője. – Vannak forgatható és fix készülékeink, amelyeket 2008 óta több ütemben szerzett be a város. A felvételeket nyolc napig őrizzük, utána automatikusan törlődnek az adatok. Vannak rendszámfelismerő kameráink is a belvárosban és a kivezető utakon, négy helyszínen – teszi hozzá.
További részletek a Magyar Idők cikkében.