Miskolci cigány gettók.  Mint nyomortelepet megszüntetik, és a helyére valami más kerül…

De nemcsak a kábítószer probléma a nyomortelepeken,

az ott lakók arról is beszélnek, hogy van olyan ház, ahol tiltott kutyaviadalokat szerveznek. A szakértők szerint ahol sok leszakadó család él egymás mellett rossz körülmények között, ott nagyobb az esélye annak, hogy a lakók az átlagostól eltérően viselkednek, vagy hogy kihasználják őket. Megjelennek a nyomorra jellemző bűnözési formák, ilyen például az uzsora vagy az olcsó, azonosíthatatlan kábítószerek terjedése is.
– Úgy gondolom, hogy egyre többen vannak ma már azok – mondta Forgács István független romaügyi szakértő –, akár a cigány emberek között is, akik úgy gondolják, hogy a számozott utcák környékét rendbe kell tenni. Akár esetleg azzal is, hogy azt mint nyomortelepet megszüntetik, és a helyére valami más kerül. Az ott élők lakhatását pedig az önkormányzat valamilyen más formában, de mindenképen megpróbálja segíteni.

Nagy-Korsa Judit önkormányzati képviselő szerint a nyomortelepek felszámolását nem lehet csak rendvédelmi szempontból vizsgálni. Az ellenzéki képviselő ezért szélesebb társadalmi egyeztetést sürget.
– A telepfelszámolásokat helyeslem – mondta. – Minden egyes telepet fel kell számolni, csak nem úgy, hogy mindenkit kihajintunk, és megy, amerre lát. Hogy a bűnözés megjelenik ezeken a területeken, ez sajnálatos módon természetes. A bűnözőket el kell kapni, meg kell büntetni. Ennyi az egész

A Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja a héten közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy a városvezetés nagyobb sebességre kapcsolt, és tovább folytatják a nyomortelep-felszámolást.