Városi keresztút Miskolcon

Másodszor szerveztek nagyböjti város

i keresztutat Miskolcon. Csaknem félezren követték Jézus keresztjét március 22-én, vasárnap a több mint két kilométeres úton – tájékoztat az Egri Főegyházmegye.

Az elmélkedéseket minden állomáson más-más katolikus iskola tanárai, növendékei vagy valamelyik civil szervezet képviselői olvasták fel.

 

A keresztutat ezúttal is Palánki Ferenc egri segédpüspök, miskolc-mindszenti plébános vezette, forgatókönyvét pedig Szarvas Péter kerületi esperes állította össze. Az első állomás a Szent Anna-templomban, míg az utolsó, tizennegyedik a mindszenti templomban volt.

Sok diák is részt vett a keresztúton: a Szent Anna-templom ministránsai mellett a négy miskolci katolikus általános iskola, a Szent Imre-, a Vörösmarty-, a Szent Ferenc- és a Gárdonyi-iskolák tanulói, valamint a Fráter György Katolikus Gimnázium növendékei is képviselték intézményüket.

A keresztút végén Palánki Ferenc püspök arról beszélt, hogy Jézus Krisztus életútjával, kereszthalálával és feltámadásával újjáteremti az életet. Nekünk is lehetőségünk van odaadni életünket egymásért, szeretetből.

Fotó: Fojtán László

Magyar Kurír